Oriflame pokračuje v celosvětově rostoucím trendu live shoppingu i letos. Druhý live shopping spustila kosmetická společnost ku příležitosti Mezinárodního dne žen 8. března. Tentokrát byl stream zaměřen nejen na produktové portfolio značky, ale také na téma ženského podnikání a možností vlastního podnikání s Oriflame.

Během dvou týdnů získal druhý live shopping 2 688 unikátních diváků z České republiky i ze Slovenska, kteří uskutečnili 1 357 nákupů v hodnotě 1 600 000 Kč. Celkem se podařilo získat více než 1,9 milionů impresí a zásah online kampaně na propagaci streamu činil 805 tisíc uživatelů.

„Ačkoliv byla online kampaň kratší o dva týdny než předešlá vánoční, podařilo se nám zasáhnout větší publikum a prodat zboží ve stejné hodnotě. Kromě influencerky Lucie Šenkové byly hosty i direktorky Oriflame Petra Šestáková a Renata Hubinská, které s Oriflame podnikají již více než 20 let. Během streamu se dámy podělily nejen o své tipy na dekorativní kosmetiku, ale sdílely i své tipy a zkušenosti se začátky v podnikání,“komentuje druhý live shopping k příležitosti svátku žen Martina Kohutová, ze skupiny Konektor.

Live shopping jako účinný nástroj k představení nové řady

Třetí live shopping, který se věnoval představení novinky letošního roku řadě NovAge+, dopadl z pohledu prodejů ze všech nejlépe. Celý stream byl koncipován jako talk show s modelkou Veronikou Kašákovou a make-up artistkou Lussi Šenkovou o správné péči o pleť. Odborný pohled na problematiku doplnila dermatoložka MUDr. Jana Housková.

Stream sledovalo celkem 2 679 unikátních diváků z obou zemí a uskutečnilo se přes 2 200 nákupů. Celková hodnota prodaného zboží v obou zemích dosáhla hodnoty více než 2 900 000 Kč.

Téma péče o pleť bylo velmi úspěšné i u nových zákazníků Oriflame, více než polovina všech nákupů byla právě z jejich řad. Live shoppingem se navíc podařilo zaujmout také mladou cílovou skupinu ve věku 18-24 let, což bylo pro Oriflame důležité, jelikož se dlouhodobě snaží o omlazení naší cílové skupiny.

Pokračování v pozitivním trendu, který vynesl 6 milionů korun

Oriflame tak reagovala na první úspěšný vánoční live shopping, který během vánoční čtyř týdnů získal více než 3 000 unikátních diváků. Přímo z videa nakoupilo produkty více než 1 200 zákazníků v celkové hodnotě za více než 1 700 000 Kč. Celkem se podařilo získat více než 2,2 milionu impresí na sociálních sítích a 77 výstupů influencerů s celkovým reachem více než 500 000 uživatelů. PR kampaň spojená s propagací vánočního eventu zasáhla přes 5 milionů čtenářů v České republice a na Slovensku. Celkem tak všechny tři live shoppingy vydělaly více než 6 200 000 Kč.

Záznam ze všech live shoppingů:

https://cz.oriflame.com/live-shopping?store=oriflame.cz

Zpět do článků